preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Martinovića

Login

Slikovni rezultat za godišnji plan  i program rada škole

Slikovni rezultat za školski kurikulum

Grb škole

Animacije

KLIK

NA

SLIKU!

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 10. 2010.

Ukupno: 402968
Ovaj mjesec: 314
Ovaj tjedan: 53
Danas: 28
Posjetite...

CARNetPortal za škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
In memoriam Miroslav Tunjić 2020.
Autor: Josipa Antunović, 29. 11. 2020.

"Promotor nenasilja" koji je predstavio našu školu na online programu In memoriam Miroslav Tunjić, za ovu školsku godinu je Teo Dominković, učenik osmog razreda. Teo je napisao prekrasan sastavak pod mentorstvom pedagoginje Marine Šarić.

U nastavku pročitajte dopis organizatora:


U sklopu „16 dana aktivizma“ u suradnji sa šest osnovnih i jednom srednjom školom na području  PU vukovarsko-srijemske provođen je niz preventivnih aktivnosti uoči obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i vršnjačkog nasilja, svih oblika nasilja, s ciljem senzibiliziranja javnosti za problematiku obiteljskog nasilja, nasilja nad ženama, među djecom i mladima, poticanje prijavljivanja nasilja i upoznavanja žrtava nasilja s njihovim pravima, kao i davanje informacija o svim mogućnostima koje stoje na raspolaganju žrtvi unutar različitih institucija.

Riječ je naime o aktivnostima koje se provode u sjećanje na tragično preminulog Miroslava Tunjića, pod nazivom „In memoriam Miroslav Tunjić“. Mladić Miroslav Tunjić prije točno 10 godina, bio je žrtva vršnjačkog nasilja, i u spomen na njega kao i na sve ostale žrtve vršnjačkog nasilja, danas, 26. studenog s početkom u 11 sati održan je on line prigodni program, putem platforme skype,  u sklopu kojeg programa su predstavljeni izabrani promotori nenasilja.

Naime, iz ukupno 6 osnovnih i jedne srednje škole s županjskog područja, učenici su među sobom odabrali po jednog „Promotora nenasilja“.  Odabrane mlade osobe, ove godine uključile su se u obilježavanje „16 dana aktivizma“ na način da su, zbog epidemiološke situacije, izradili video uratke, putem kojih su, uz pomoć novih medija, pozvali mlade da se aktivno uključe u izgradnji ozračja nenasilnog okruženja. Promotori koji  su svojim srčanim radom, nesebičnim zalaganjem, djelima i ponašanjem od svojih vršnjaka odabrani za „Promotora nenasilja“ i ove godine će biti simbolično nagrađeni, zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Županja i Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droge i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske Županije.

Promotori nenasilja za 2020. godinu su:

  • IVA LJUBIĆ, učenica Osnovne škole Gradište
  • MARIJANA KOBAŠ, učenica Osnovne škole fra Bernardina Tome Leakovića, Bošnjaci
  • TENA BABIĆ, učenica Osnovne škole Ivan Kozarac, Županja
  • ANDREA KLAIĆ, učenica Osnovne škole Mate Lovraka, Županja
  • ANA BEGOVIĆ, učenica Osnovne škole Matija Antun Reljković, Cerna
  • TEO DOMINKOVIĆ, učenik Osnovne škole Ivana Martinovića, Štitar
  • ELA ŽIGIĆ, učenica Obrtničko-industrijske škole Županja

 

Online prigodni program „In memoriam Miroslav Tunjić“ proveden je u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“, u organizaciji Policijske uprave vukovarsko-srijemske i partnera uz podršku članova obitelji Tunjić, te potporu Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova, Županije vukovarsko-srijemske, Grada Županje, a u istom je sudjelovao i jedan posebni nam gost, on je od početka uvijek rado s nama, frontmen je grupe Adastra, utemeljitelj i predsjednik Društva za promicanje glazbe – Zvuk svjetlosti, koja se uspješno bori protiv “vjetrenjača” zvanih cipelarenje, šaka, šamar, hladno i vatreno oružje – g. Jeronim Marić.

Kad je riječ o obilježavanju ovogodišnjih „16 dana aktivizma“, ovo je prvi put da su nas epidemiološki uvjeti zbog pandemije Covid-19, potaknuli na drugačiji način rada, koji nije dopuštao odlazak policijskih službenika u školu, te su se cjelokupne aktivnosti odvijale pred manjim brojem sudionika. Međutim iskreno se nadamo da će provedene aktivnosti imati potreban edukativni karakter kako bi se mladima ukazalo na važnost razvijanja i njegovanja kulture nenasilja i dijaloga.

Pu vsž

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju