preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Martinovića

Login
Raspored sati

 

 

DEŽURNI UČITELJI 

TERMINI INFORMATIVNIH RAZGOVORA

RASPORED ZVONJENJA


 

Slikovni rezultat za godišnji plan  i program rada škole

Slikovni rezultat za školski kurikulum

Grb škole

Priloženi dokumenti:
skolski grb.jpg

Animacije

KLIK

NA

SLIKU!

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 10. 2010.

Ukupno: 446675
Ovaj mjesec: 718
Ovaj tjedan: 12
Danas: 12
Knjižnica
Noć knjige
Maja Pavičić / datum: 29. 4. 2024. 11:54

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine, kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj projekta je kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Tom su se prilikom, u četvrtak 25. travnja, učenici pridružili čarobnoj avanturi i zavirili u svijet magije na radionici posvećenoj bezvremenskom serijalu o dječaku zvanom Harry Potter u organizaciji nastavnice Jasne Vinković i knjižničarke Maje Pavičić. Druženje je proteklo u veselom ozračju i učenici su s velikim zanimanjem sudjelovali u organiziranim aktivnostima (čitanje ulomka iz knjige Harry Potter i kamen mudraca, istraživački zadatak, kviz znanja).


[OPŠIRNIJE]Posjet dječjim domovima povodom akcije prikupljanja knjiga i igračaka
Maja Pavičić / datum: 12. 4. 2024. 12:36

U školskoj knjižnici organizirana je akcija prikupljanja dječjih knjiga i igračaka povodom Međunarodnog dana darivanja knjigom koji se obilježava 14. veljače. Riječ je o volonterskom projektu kojim se kod djece želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju, a odvija se u sklopu nacionalne kampanje Čitaj mi pod geslom ''Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj''.

Pozvali smo našu djecu da u knjižnicu donesu knjige i igračke koje im više nisu potrebne, a djelatnici škole sudjelovali su s novčanim prilogom za slatkiše i grickalice. Naime,  prikupljenu građu donirali smo Dječjem domu Sveta Ana u Vinkovcima i Dječjem domu Klasje u Osijeku.

Akcija je rezultirala je velikim interesom i zaista smo ponosni odazivom i prikupljenom građom. U srijedu 10. travnja učenici 6. razreda, zajedno sa svojom razrednicom Klarom Živković i knjižničarkom Majom Pavičić, posjetili su domove i predali našu donaciju.


[OPŠIRNIJE]Akcija prikupljanja dječjih knjiga i igračaka
Maja Pavičić / datum: 18. 1. 2024. 10:31


[OPŠIRNIJE]Posjet Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci
Maja Pavičić / datum: 1. 12. 2023. 12:10

U srijedu 15. studenog, po završetku Mjeseca hrvatske knjige, učenici razredne nastave pod vodstvom svojih učiteljica i knjižničarke Maje Pavičić posjetili su novi prostor Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci. Tamo ih je dočekala knjižničarka Mirta i povela u obilazak svih odjela, a njihovu je pozornost najviše izazvao Dječji na kojem su se najdulje zadržali i proveli vrijeme u igri i zabavi.


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige
Maja Pavičić / datum: 1. 12. 2023. 09:52

Mjesec hrvatske knjige je nacionalna manifestacija koja se tradicionalno obilježava svake godine od 15. listopada do 15. studenog. Ovogodišnje izdanje pod nazivom Književnost bez granica posvećeno je književnim prevoditeljima uz slogan Nek’ ti riječ ne bude strana(c).

Tim su povodom učenici razredne nastave snimili video koji možete pogledati u nastavku, a učenici predmetne nastave izradili su e-book u kojem je istaknuta važnost čitanja i razvijanja čitateljskih navika od najranije dobi. Na sljedećim stranicama pridružite se putovanju na kojem se krije 100 razloga zašto je dobro čitati.


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige
Maja Pavičić / datum: 15. 10. 2023. 13:58


[OPŠIRNIJE]35. državna smotra učeničkih zadruga
Maja Pavičić / datum: 6. 10. 2023. 09:07

35. državna smotra učeničkih zadruga održana je u Poreču, od 26. do 29. rujna, u dvoranama hotela Plavi i Zorna. Predstavilo se 60 najbolje rangiranih učeničkih zadruga na županijskim smotrama, devet učeničkih zadruga s istraživačkim radom te jedna učenička zadruga – gost iz inozemstva. Tijekom trajanja smotre održano je i deset kreativno-tehničkih radionica za sudionike i posjetitelje. Smotra je službeno otvorena je 27. rujna prigodnim svečanim programom kojega su pripremili učenici škole domaćina – Srednje škole Mate Balota iz Poreča.

Tijekom dva dana zadrugari su se družili, razmjenjivali ideje i sudjelovali na radionicama, a iza 'kulisa' uživali u morskom ambijentu prekrasnog hotelskog resorta Plave lagune. Članovi Državnog povjerenstva 35. smotre UZ RH vrijedno su obišli su sve učeničke zadruge, pregledali sve izložbene prostore te demonstracije praktičnih radova. Iako Smotra u izložbenom dijelu programa nema natjecateljski karakter, obilazak Državnog povjerenstva i razgovor s učenicima i voditeljima iz svake zadruge važan je element za evaluaciju prezentiranog, a učeničke zadruge dobivaju i važnu povratnu informaciju oko same prezentacije i uređenja izložbenog prostora, dok učenici dobivaju vrijedno iskustvo prezentacije svojih radova.

Drugi dan smotre, u četvrtak 28. rujna, u dvorani hotela Zorna održane su i prezentacije devet istraživačkih radova – četiri iz osnovnih i pet iz srednjih škola pred Povjerenstvom za vrednovanje istraživačkih radova 35. smotre UZ RH.

Smotra je zatvorena 28. rujna u popodnevnim satima kratkim scensko-glazbenim programom u organizaciji škole domaćina te svečanom dodjelom pohvalnica i zahvalnica učenicima i njihovim mentorima te izborom sedam Najproizvoda 35. smotre UZ RH koji je prijavilo 25 učeničkih zadruga.

Izvor: službena stranica HSUZ-a

Našu su školu na državnoj smotri predstavljali učenici Helena Mikolić iz 7. razreda i Mateo Topić iz 8. razreda u mentorskoj pratnji knjižničarke Maje Pavičić.


[OPŠIRNIJE]Naša mala knjižnica
Maja Pavičić / datum: 19. 6. 2023. 09:33

Projekt Naša mala knjižnica usmjeren je na promicanje čitanja među djecom vrtićke i školske dobi. Knjige koje projekt donosi pomno su probrane i prilagođene uzrastu djece, a predložene aktivnosti poticaj su za kreativno izražavanje – verbalno, likovno i bilo koje drugo.

Svrha ovoga je projekta ponuditi djeci knjigu koja zaokuplja pažnju i svojim tekstom i ilustracijama pa čak i izvantekstualnim elementima koji mogu biti poticaj za razgovor. Knjige koje se nude u projektu, potiču na čitanje uz promišljanje, stvaraju aktivne čitače koji razmišljaju, analiziraju i počinju drukčijim očima gledati svijet oko sebe

Ove godine u projekt su uključeni autori i ilustratori iz čak osam zemalja: Finske, Estonije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Litve, Belgije, Južne Koreje i Hrvatske. Kako bi ispunio svrhu, projekt NMK nudi  moderne slikovnice priznatih autora i ilustratora. Uz šest slikovnica dolaze i tematske kreativne knjižice koje zanimljivim zadacima i likovnim izazovima  potiču djecu na stvaranje i izražavanje, razvoj svijesti o sebi i svojoj okolini, stvaranje vlastitog mišljenja.

Naša je škola sudjelovala u ovom projektu, točnije učenici 2. i 3. razreda s kojima je knjižničarka Maja Pavičić održala radionice koje su pratile ovogodišnje zadane naslove. Uključili smo se u dodatnu aktivnost koja je podrazumijevala izradu čitateljskog vlakića NMK. Naime, svako dijete koje je pročitalo neku knjigu dodavalo je vagon sa svojim imenom i naslovom knjige na lokomotivu nalijepljenu na zid.

Naš vlakić broji 150 vagona.

 


[OPŠIRNIJE]Posjet muzeju, knjižnici i radiju
Maja Pavičić / datum: 2. 6. 2023. 08:35

U srijedu 31. svibnja učenici 2. i 3. razreda, zajedno sa svojim učiteljicama Ivanom Ivkić Škalic i Anom Lukačević te knjižničarkom Majom Pavičić, posjetili su kulturne ustanove u Županji.

Prva je stanica bio Zavičajni muzej ''Stjepan Gruber'' u kojem su učenici imali priliku razgledati stalni izložbeni postav kulturno-povijesne i etnografske građe, smješten u vojno-krajiškom graničarskom objektu Čardaku. U Gradskoj knjižnici Županja učenici su obišli sve odjele i potom sudjelovali na kreativnoj radionici, a na kraju su posjetili Hrvatski radio Županja.


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz znanja i kreativnosti ''Čitanjem do zvijezda''
Maja Pavičić / datum: 10. 5. 2023. 08:59

U Čakovcu je 5. svibnja održana nacionalna završnica iz projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja „Čitanjem do zvijezda“, a realiziran je kroz natjecanje u znanju i kreativnosti koje je provedeno u dvije kategorije – kviz znanja i kreativni uradak na temu Volim London.

Na kvizu znanja školu su predstavljale Matea Kobaš iz 7. razreda, Lea Baotić i Anastazija Vincetić iz 8.b razreda. Učenice su osvojile 18. mjesto u konkurenciji od 38 škola. Učenica 7. razreda Petra Živković sudjelovala je u izradi kreativnog uratka i osvojila 7. mjesto, također u konkurenciji od 38 škola. Školski je tim pod vodstvom knjižničarke Maje Pavičić i nastavnice geografije Dajane Kolobarić, a mentorstvu za kreativni uradak pridružila se vjeroučiteljica Klara Živković.

Čestitamo našim učenicama na ostvarenim rezultatima i iznimno ih pohvaljujemo zbog uloženog truda i rada. Bilo je jako izazovno i zahtjevno, ali naše su natjecateljice zaista bile posvećene čitanju, učenju i pripremi za ovo natjecanje. Bravo!


[OPŠIRNIJE]Noć knjige 2023.
Maja Pavičić / datum: 26. 4. 2023. 12:56

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine koja govori o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj projekta je promicanje kulture čitanja i uvažavanja knjiga kao civilizacijskog i kulturnog dosega te poticanje razgovora o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Razlog za to pružaju nam Dan hrvatske knjige (22. travnja) i Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja).

Tim je povodom u utorak 25. travnja školska knjižnica ugostila Martu Huber, kustosicu Zavičajnog muzeja Stjepana Grubera u Županji, koja je predstavila svoju edukativno-povijesnu slikovnicu 'Priča o jednoj lopti'. Riječ je o prvoj nogometnoj lopti i prvom igranju nogometa u Hrvatskoj koji se po prvi put zaigrao u Županji.

Naime, kada su krajem 19. i početkom 20. stoljeća u Županju došli engleski industrijalci kojima je za oko zapeo slavonski hrast lužnjak, sa sobom su donijeli i nogometnu loptu i na taj su način Županjci zaigrali nogomet, prvi na tlu Hrvatske.

Predstavljanju slikovnice prisustvovali su svi učenici od 1. do 8. razreda i tako naučili nešto novo o povijesno-zavičajnoj baštini županjskog kraja.


[OPŠIRNIJE]RSS

preskoči na navigaciju